Consiliul Județean Harghita sprijină pregătirea elevilor din clasele a XII-a la examenul de bacalaureat, la limba și literatura română prin platforma educațională ClassyEdu. Pentru primii solicitanți consiliul județean va oferi abonament gratuit. Acest lucru este condiționat de aplicarea din cadrul unei clase a cel puțin zece elevi.

Analizând rezultatele obținute în ultimii ani la examenul de bacalaureat, se poate afirma că majoritatea absolvenților de liceu din județul Harghita nu reușesc să obțină nota de trecere la disciplina limba și literatura română. Acest lucru contribuie în mare măsură la scăderea ratei de promovabilitate la examenul de bacalaureat.

Odată cu apariția și răspândirea coronavirusului, în paralel cu desfășurarea procesului de învățământ în afara claselor, educația online a câștigat teren. Sistemul de învățământ trebuie să funcționeze chiar și în situațiile de urgență cauzate de epidemie. Elevilor trebuie să li se asigure posibilitatea de a învăța, iar școlile și profesorii trebuie să se adapteze la situațiile neașteptate.

Pentru a crește rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat, Consiliul Județean Harghita recomandă directorilor și profesorilor sistemul de sprijinire a învățământului digital, ClassYEdu. Acest sistem este ușor de utilizat, oferă o nouă experiență de învățare, o cale de învățare personalizată pentru elevi, iar profesorilor le oferă posibilitatea de a dezvolta cu ușurință materiale educaționale, de a crea planuri de lecții personalizate și planuri de cursuri cu acces la conținuturi digitale, într-un cadru unificat.

„Scopul nostru este de a ajuta activitatea profesorilor și pregătirea elevilor prin intermediul sistemului de învățământ digital, în primul rând la disciplina limba și literatura română, pentru a îmbunătăți rata de promovabilitate în rândul elevilor din județul Harghita la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie, respectiv din sesiunea august-septembrie. La disciplina limba și literatura română sunt puse la dispoziția elevilor și a profesorilor 36 de subiecte digitalizate. Așteptăm solicitările claselor, cu condiția, ca dintr-o clasă să participe cel puțin zece elevi. Profitați de această oportunitate!” – a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în legătură cu acest program.